På den gamle bloggen min som handla om alt fra kaker, scrapping og kvardags liv, var det eit inlegg som altid var mest populært. Inlegget var oppskrift på snickerskake og medan eg har vert på påskeferie heime i Sunnfjord, fikk eg tid for å lage ein bildeserie av korleis eg lager kaken også, slik at eg kan legge den ut på nytt her.
Slik ser kaka ut:
Først kjem oppskrift på bunnane:
6 eggekviter
6 dl sukker
5 dl malte peanøtter
40 knuste ritz kjeks
Steikes på 175 grader i ca 25 minutter
Start med å stivpiske eggekviter og sukker
Knus peanøtter og ritz kjeks
Bland inn i eggekviten for hand
Fordel røra i to former på 24 cm
Fyll:
3 dl kremfløytePisk kremfløyta og sukker
30 gr sukker
Ha kremfløyte mellom dei to kakebunnane når dei er avkjølte
Glasur:
60 gr margarin
100 gr kokesjokolade
2 ss kaffi
3 eggeplommer
3 ss sukkerSmelt kokesjokolade, margarin og kaffi over vannbad
Pisk eggeplommene og sukker
Bland sjokoladeblandingen i eggedosisen
Hell sjokoladeblandingen over kaka og la det renne nedover kantane
Dryss over peanøtter og kaka er klar til å nytast
Jeanett
Eg var ein av dei heldige som fekk smake og den smakte nydeleg. Takk for fine påskedagar.
SvarSlett