onsdag 10. april 2013

Baguetter med frisk basilikum og persille

            Deilige baguetter med frisk basilikum og persille



Oppskrift:

8 dl kveitemjøl
3 dl sammalt kveite grov
50 gr gjær
2 ts salt
Hakka basilikum
Hakka persille
2 ss lys sirup
50 gr smelta margarin
4 dl lunka melk

Steikast på 225 grader i 10-12 min

Start med å blande alt det tørre: mjøl, salt og gjær

Hakk opp basilikum og persille

Ha dette oppi mjølblandinga

Smelt smør og lunk melka

Tøm litt og litt melk/smør oppi bollen, medan deiga blir elta, og sett den til heving

Del deiga i 4 emner og trill til pølser, lag små snitt med ein kniv

Hev til dobbel størrelse

Medan baguettane steikast, lager du til blandinga du skal pensle med, når baguettane kjem ut av ovnen

3 ss vatn
0,5 ts potetmjøl
1 ss tørka basilikum

Kok opp dette i ei panne

Pensle dette på baguettane når dei kjem ut av ovnen

I følge mannen min var dette dei beste baguettane han nokon gang hadde smakt, og eg håper du også vil like dei viss du prøver oppskrifta

Jeanett


1 kommentar:

  1. Såg utruleg godt ut, så smaker dei like godt som dei ser ut, så nam.

    SvarSlett